Måste ha vart en ängel

Två sekunders paus innan det är dags att fortsätta med dagens sysslor.
Morgonen började med dom vanliga rutinerna. Åkte sedan till Storheden och Djurmagazinet. Markus har införskaffat sig ett akvarium. Och jag smet in på en annan affär och köpte en taklampa som ska monteras upp ovanför köksbordet. Kommer bli så fint:) Hoppas jag? Haha
Förutom detta hann vi även in på bolaget och införskaffa diverse alkoholhaltiga drycker som ska förtäras till middagen och melodifestivaln. Har bjudit Emma och Mats på middag.
Naturligtvis vart Markus utringd på jour när han står och ska sätta igång akvariet så det var bara att släppa allt han höll på med och bege sig. Tur att dom stackars fiskarna klarar sig nån timma i påsen. För jag har i n g a som helst planer på att ta vid i hans projekt. Det var nämligen dealen för att han skulle få köpa fiskar och allt sånt. Att jag INTE ska behöva beblanda mig med dessa djur annat än att nån gång ge dom små liven lite mat.
Ska väl börja ta tag i middagen på en stund som ikväll kommer bestå av en paj med soltorkade tomater och mozarella ost. Till det blir det en sallad, rostat bröd och dricka. Hoppas det går hem hos gästerna. Har inte gjort detta sen i sommras.
Wille sitter snällt i sin mat stol och knaprar på ett smörgås rån. Han är så sjukt snäll. Surrar och busar för sig själv. Mammas lilla ängel*
Hans krypande går framåt varje dag. Det tar nog inte många dagar/veckor innan han kryper runt här för fulla muggar. Längtar verkligen:)
Nä, nu alarmerar någon.
Trevlig helg allesammans!
På återseende!

Sjuka..igen!!

Jag verkar ju inte ha något immunförsvar över huvudtaget. Näsan rinner, men utöver det är jag ganska pigg.
Wille verkar också vara på väg att bli sjuk. Han gormade igår kväll när han skulle somna, och nyser hela tiden :(
Ingen babysång idag och inge stan. Blev bara att kurera inne med film, mys och bus.
Ikväll har vi vart hos mamma och pappa en sväng. Markus har fixat batteriet i bilen och jag har klippt klor.
Vi har även vart och hämtat garderoben till toaletten så nu ska skötbordet ut. Wille vill ändå inte ligga stilla på det så det känns bara onödigt att ha det stående. Byter knappt nå blöjor på de heller, utan gör det där Wille befinner sig när det är dags :)
Så är det nån där ute som behöver ett skötbord säg till!
Ska ta och lägga ut de på blocket imorn tänkte jag med lite andra saker. Bl.a en babysitter med vibration, 2 overaller, en blöjhink och lite annat smått o gott.
I helgen blir det att införskaffa mera kontakt klister som ska upp på garderobs dörren så den blir svart. toalett locket ska bytas ut mot ett svart och en ny badrums matta ska inhandlas.
Usch, nu när jag tänker på de skulle det även behöva inhandlas sängkläder och badlakan. :(
Nåja, nu ska jag ta och göra med nå ätbart. Har inte ätit middag ännu..
På återseende!

Ny vecka nya tag..

Igår gjorde jag premiär på babysimmen och shit så roligt det var! :) Wille var på strålande humör hela dagen men kastade in handduken tidigt igår kväll då han inte sovit nå alls under dagen.
Som sagt, tidig kväll igår innebar tidig morgon imorse. Han vaknade väl runt 6 tiden i samma veva som Markus skulle kliva upp så han tog med sig Wille och lät mig sova vidare en stund.
Idag vette fåglarna vad som händer? Hade behövt till stan och införskaffa en ny mössa åt Wille, men samtidigt känns det jobbigt att bara åka in för en sån sak. Hade även vela hämta garderoben som ska in på toaletten, men för att göra det måste man ha bil och släp, så det projektet får vänta tills Markus kommer hem från jobbet.
Börjar även vara på tiden att färga håret, men det är planerat till på Fredag.
Annars vet ja inte..babysång som vanligt på Onsdag, hade även vela hinna med att träffa Camilla och c:o, börjar väl vara en sisådär 2 veckor sen sist :(
Tjaa.. Har inte så mkt mer att delge just nu..
En bild på min prins..
och en på prinsessan..
och en på dom båda tillsammans..
På återseende!

Boooooring

Väldigt rastlös just nu. Tråkigt när det inte bor någon annan med barn här i närheten. Inte för att jag egentligen känner så många andra med barn på andra håll i Luleå heller. Men det hade vart kul med någon man bara kunde promenera förbi utan att ha gjort 1 månads planering i förväg.
Vädret är inte heller så lockande, men det kanske spricker upp mot lunch. Måste ju ut med hunden men tänkte vänta tills Wille ätit lunch och sådär.
Blev inge lamp shopping igår så vi ska åka och göra sånt i eftermiddag. Imorgon ska vi på 80-års kalas hos Markus morfar, sen söndag är det babysim, mer än så har vi inte planerat.
Nä, nu ska jag gå och krama min bebba som verkar lite ledsen.
På återseende!

Hemma igen!!

Tapetseringen vart klar igår så vi packade ihop väskor, vagnar och leksaker och styrde kosen hemåt. Borta bra men hemma bäst :P
Såhär blev sovrummet:
Nu är det ju inte helt klart, Lampor, hyllor, tavlor, mattor, gardiner, persienner m.m ska ju in.
Men nu ser ni iallafall tapeten :)
Nu: Frukost, Sen: förslag??
På återseende!

Fortfarande bosatta i gstad

Wille sover, mamma sover hundarna sover, Jessica sitter här..

Vi befinner oss fortfarande kvar hos mamma och pappa. Men jag tror nog att vi kan åka hem ikväll. Promenerade förbi där idag på dagen och då var tapetseringen i full gång. Eller ja..killarna befann sig på lunch, men en vägg var tapetserad. Så då borde dom hinna klart idag.
Ska bli så kul att se hur det blev, att få börja fixa där inne på riktigt. Markus ringde precis, Såhär löd samtalet:

Markus - Jessica, jag har en plan!
Jag - En plan?
Markus - Japp! Jag vet precis hur vi ska möblera där inne!
Jag - Öh? Jaha?? (Enligt mig kan man i princip bara möblera på ett sätt där inne, men..Han ska få göra sin röst hörd. Kan ju inte köra över honom helt och hållet ?! )
Markus - Du ska få se när jag kommer hem. .
Jag -  Okej? *orolig*

Ska bli intressant att se vad han nu "kommit på" , Vi ska iallafall åka och kolla nå säng lampor ikväll.
Sen ska det även införskaffas vita trä persienner dit in, såna där fina träbokstäver i form av ord, kuddar, ljus, blommor, tavlor m.m
Till toaletten ska det införskaffas nya krokar, ny toasits, hyllplan, kakel dekoration, matta, "toa" skylt m.m

Planerna är många. Hade även vela göra klart Willes rum. Men samtidigt känns det onödigt. Han rum är i anslutning till köket, och där befinner vi oss i princip ALDRIG. Vi är alltid i v-rummet så han har sina leksaker och allt sånt där.
Dålig planlösning på lägenheten, men man får göra de bästa av situationen.

Nu har min prins vaknat.

På återseende!

Ingen tele än..

Wille somnade på promenaden så nu ligger han ute och sover. Jag ligger i sängen, som just nu står i v-rummet mitt framför tv:n.. Kaos är bara förnamnet på hur det ser ut här nu :)
Kanske kommer upp en bild eller två sen..men just nu orkar jag inte resa mig upp o hämta kameran.
Ska packa färdigt de saker Wille måste ha med sig till mormor o morfar, sen ge lill trollet lite lunch, sen ska vi väl börja promenera upp dit.
Ang min mobil, är det någon som vet om man kan rädda mitt stackars sim-kort som blivit utsatt för Wille dreggel m.m ??
Ska slå igång en film o tycka lite synd om mig själv ett tag innan jag fortsätter..
/J

PANIK!!

Wille har haft sönder min mobil! Den fungerade fin fint imorse, sen tog han den nån min, och nu går den inte att starta! Eller det är väl kanske inte mobilen det är fel på utan det har hänt nå med sim-kortet. Har testa sätta in de i en annan mobil och den vill inte starta, men lägger jag mitt gamla sim.kort i den mobilen startar den direkt.
PANIK är bara förnamnet på mig just nu..Vet ni hur mkt värdefulla bilder jag har på koret på Wille när han är nyfödd m.m.
Dom är ju oersättbara..
Måste lösa detta idag..
Sen får jag väl lite extra panik av bara tanken på att ingen kan ringa mig och vise versa..
snacka om att vara beroende av telefonen!
Ska mata Wille nu, packa lite saker sen springa till mamma..Vi ska ju som sagt campa där i veckan tills tapetseringen är klar :)
På återseende!

God morgon god morgon...

..Hör fåglar sjunga glatt god morgon god morgon min vän.
Ja nå inte riktigt, men nästan. Dagarna blir bara ljusare och ljusare, solen skiner allt mer och fåglarna börjar titta fram och sjunga en och annan trudelutt under dagarna. Våren närmar sig :)
Wille vaknade tidigt i morse, runt 07.00 men vi klev inte upp före 07.30 , käkade frukost, busa lite sen nu har Wille somnat igen.
Aina har kommit hem igår kväll så nu är allt tillbaka till det vanliga..för ett tag i alla fall...
Ska ta vara på dessa dagar så mkt jag bara kan. Idag ska vi börja med en långpromenad...sen får vi se vad dagen har att erbjuda..
Någon som vill hitta på något?
Ikväll ska vi börja tömma sovrummet tror jag. På Onsdag kommer dom nämligen och ska tapetsera där inne. Och medan detta sker ska jag, Wille och Aina campa hos mamma o pappa. Det var inte igår man sov över där haha.
Ska bli så kul och se hur det blir..minns knappt hur tapeten ser ut? :)
Kan ju även nämna att Willes första 2 tänder kommit fram :) Inte nu helt och hållet, men tillräckligt för att det ska kännas som att en fisk biter en när man sätter fingrarna i hans mun. Längtar verkligen tills dom kommer ut helt och hållet. Hela hans utseende förändras ju då. Och han kommer bli galet söt! Eller rättare sagt ÄNNU sötare

Tjaa..har väl inte så mkt annat intressant att delge nu. Tror vi ska göra oss lite mellis.
På återseende!

Finaste vädret

Då var hunden rastad, tårtan bakad, bebban sövd och lunchen äten.
Vad ska man nu hitta på? Känner att jag behöver något att göra nu hela tiden..annars börjar jag bara tänka..och blir lessen :(
Solen skiner in så fint här i köks fönstret. Det var faktiskt riktigt skönt ute, men motivationen för en riktig långis var inte på topp. Har så fruktansvärd värk i axlarna. Hade helst vela ta en värk tablett, krypa ner under täcket och vakna imorn, Men jag vet att värken inte är borta och har definitivt inte tid med nå sovande. 
Har ju en ängel att ta hand om. Just nu sover han ute i vagnen, Men när han vaknar blir det lunch och bus.
Inte nog med att axlarna värker, har fått en överansträngning i ena armbågen så jag kan inte belasta armen eller vinkla in den med än i 90 grader. Gaaaalet ont..
Men Men, ska man va fin får man lida pin.. Bröllopet närmar sig ju med storm steg.. - Ne, inte mitt..den dagen hahaha..
Markus bror ska ju gifta sig i Juli! Ska bli spännande :)
Vad jag pratar om är att ska jag våga mig i någon klänning av någe slag så måste musklerna trimmas för dom försvann lika fort som jag blev gravid haha :P
När börjar sommar kläderna komma in i butikerna??
Nåja, ska spana om jag hittar nå intressant på någon internet sida :P
Lev och Må!

Känslorna är blandade

Vet att detta är det rätta att göra, men samtidigt är det inget som säger att detta kommer lösa problemet. Men det återstår att se. Man måste ju börja någonstans....
Vet inte hur jag kommer klara mig :( Får se vart detta slutar..
En rolig sak som händer i helgen är att lillebror kommer hem :) Ska och äta middag hos mamma och pappa idag, samt fira mor och bror lite som fyllt år. Tillsammans blir dom 65 år i år hihi!
Ska baka en tårta..vilket jag aldrig gjort..har tittat på när alla andra gjort de, men tror faktiskt inte jag gjort någon själv ?! Ska bli intressant att se om den går att äta haha
Orkar inte skriva nu mer nu..ska ta vara på tiden jag har kvar med min älskling... :,(
/J

Ny overall

Glömde ju skriva att Willes mormor kom förbi i förrgår och med sig har hon en ny vår overall till honom.
Precis en sådan som jag stått och funderat på att köpa. Hon hade köpt den i strl 80 så den ska räcka länge. Mkt smart. Nog för att dom är stora i storleken deras kläder men.
Vind fleece overallen han har därifrån är det strl 68 på, och på vanliga kläder har han nu 74/80, så denna overall lär nog räcka ett bra tag.

Har han världens bästa mormor & morfar eller har han ?! Tusen och åter tusen tack för alla fiina saker ni köper till honom! :)





SKALOVERALL POLARN O. PYRET


På återseende!

Hur fan kan man vara så klantig !! !!?!!??!?!

Har jag vart hurtig idag eller har jag ?! Började morgonen med promenad upp till Babysången, Efter den promenerade vi hem. Svira om till lite varmare kläder, sen kom Anna och Lova förbi. Vi packade ner ungarna i Sege baden pulkan och begav oss ut. Det vart en sväng ner på isen och en promenad på totalt 1,5 timme. Kalla och frusna kom vi in. Käkade lite mellis, Kollade på gamla foton och lekte.
Sen ikväll har jag vart på Body Pump pass med Camilla. Riktigt roligt faktiskt. Vissa övningar kunde jag inte göra pga mina axlar, Men det var typ 2-3st bara så det mesta hängde jag med på :)
Efter träningen promenerade jag till Åhlens P-hus där jag parkerat bilen..Men snacka om att jag blev snopen när jag kommer fram.
Min bil!! Min bil är INLÅST!!!! Bakom grindarna!!!!
-Jaha? Va fan gör jag nu då var första tanken som kom upp, Nästa var: Hur fan ska jag säga detta till Markus och hur ska han ta sig till jobbet?? Tredje var: Hur ska jag ta mig hem till barnvakten??
Började muttra och svära för mig själv och läsa på skyltarna.
"Avgift 0-24 Alla dagar" (Den enda skylten jag läste när jag körde in, och inte tänkte jag på att P-huset faktiskt inte är öppet dygnet runt ?!) på den andra skylten står det " Öppet 06-20"
Hur fan kan man vara så jävla klantig !?!?!? Dom borde göra öppet tider skylten betydligt större!
Med svansen mellan benen plockade jag fram min mobil och börja slå numret till vakt bolaget.
1 timma senare och 530kr fattigare sitter jag nu här hemma i soffan och svär fortfarande åt mig själv.
Folk gör rätt i att hålla sig på avstånd från mig just nu..Är en aning på krigs stigen!
Förhoppningsvis har ilskan lagt sig till imorgon. Då är ni välkomna att höra av er kära vänner och bekanta.
-Och Emma, Inga spydiga kommentarer från dig tack! ;) hihi
Nu ska jag ställa mig i duschen, äta lite sen sova så det blir en ny dag och nya tag fortrare.

Kanske? Kanske inte? :)

Just inkomna från ännu en morgonpromenad...i ett snöande Luleå.
Finns inga ord som kan beskriva hur less jag är på snön nu. Kan det åtminstone sluta snöa någon gång !?!?!?
Idag är en sån där dag jag inte har nå vettigt alls att göra..Har busat lite med Wille, men nu ligger han i sin säng och filosoferar. Förhoppningsvis somnar han och sover nån timma :)
En rastlös Jessica innebär massa småätande och idislande. Måste verkligen ha något att göra hela tiden.
Skulle iofs kunna sticka klart Willes andra socka, Men direkt jag börjar så skriker han till, eller vaknar, så jag hinner som aldrig komma igång ordentligt. Just därför vill jag att han somnar så jag kan ta tag i det.
På tal om sockar..Hittade en modell som jag ska sticka till mig. Bara M hinner förbi och hämta mer garn så kan jag börja med dom också. Det borde gå lättare med stora tjocksockor jämför med små tjocksockor?
Bild på modellen jag ska göra till mig:
(Bild lånad från www.garnstudio.com)
Här kommer även en bild på Willes sockor:
Har inte riktigt bestämt i vilken färg jag ska göra mina sockor, men antingen samma färg som Willes eller i en mer grön nyans?
Det återstår att se....
Nu verkar det som att min ängel har somnat. Kanske andra sockan blir klar trots allt? :)
Min älskade ängel lite nyvaken:
På återseende!

Någon som ska..

..till Ikea snart? Skulle behöva nå små saker därifrån, Men att få med Markus dit är lättare sagt än gjort.
Sån pli har jag inte riktigt på honom...än.. ;)

Snart är det Söndags myyyys!

Så var det äntligen söndag. Helgerna är skönt, men jag tycker som om Söndagar. En riktig mys dag.
Morgonen började 07.00, Markus och Wille steg upp och jag fick sova till 08.00 då Markus skulle iväg på innebandy match. -Ja jag vet, kul tid..Söndag morgon kl 09.00 men så är det ibland.
Nåja, jag och Wille dona på här hemma och strax innan 10.00 tog vi en promenad. Var tillbaka efter 11.00. Riktigt skönt och fint ute idag. Äntligen kommer dessa ljusa, soliga fina dagar. Hade kunna vara ute hela dagen idag, men eftersom vi hade en massa saker som skulle göras så gick ju inte det.
När vi kom in käkade vi lunch, busade lite, sen var det bara att packa väskorna och bege sig på Babysim. Trots att inte jag kunde vara i vattnet med Wille, Markus och alla andra så tyckte jag det var jätte kul. Likaså Wille. Nästa vecka så jag banne mig ner i vattnet!!
Efter babysimmen var det middag hos svärfar med Willes kusiner, Markus bror och hans tjej m.m 
Kött, gratäng, sallad och Grekiskt lantbröd med oliver. GAAALET gott! Och skönt att slippa laga middag ;)
Nu ligger min prins och sover, Markus är på innebandy träning och jag ligger på soffan och vilar, Ska se lite One Tree Hill sen tänkte även jag krypa ner under täcket och ta en tidig kväll.
Får se vad denna vecka har att erbjuda?
På återseende!

Freeeeedag :P

Wille har sovit mkt bra inatt, trots att han vart hostig och snorig. Vet inte vad de är. han är bara de på natten, eller nog är han lite snorig på dagarna också, men inte hostig? Lurt*
Håller just nu på att steka klart fläskfilen som ska ätas till middag, Ska ju nämligen och plåga min stackars kropp i eftermiddag med ett Core pass, Så jag är inte hemma förens efter 19.00 och känner inte för att börja laga mat då.
Får se vad resten av kvällen kommer erbjuda? Skulle behöva börja på andra sockan så Wille hinner använda dom nå iår haha.
Sen kl 1 idag ska jag en sväng till hundhuset med Camilla, Det ska tränas hund och umgås. Aina ska få använda sin lilla valnöt tänkte ja. Planer för morgondagen? Vet inte om det finns några sådana? På Söndag är det babysim om Wille är i bra skick, Sen ska vi på middag hos Markus far.
Tja, Det var väl ungefär så våran helg ser ut?
Kanske ska ta och slänga ihop en Cheecekake, det var länge sen. Eller frukt sallad med grädde?
Hmm..
Aja, på återseende.

Första sockan klar!!

Eller ja nästan iallafall. Ska bara fästa trådarna så är den klar! Då är det bara att börja på nästa, men det kommer nog gå aningen snabbare än med första. Bara jag nu minns hur man gjorde?  Tur att jag har mönstret kvar att gå efter.
Nästa projekt blir nog en mössa. Samma modell som "blåbär" och "jordgubbs" mössorna, fast ska inte göra någon frukt eller något bär. Ska hitta något likande garn som jag gjort sockorna i och sen tänkte jag även sy på små öron på den så det blir lite roligare. Det kanske jag är klar med till våren? haha
Till nästa år ska jag se till att ha stickat en kofta och byxor som han kan ha under vår/vinteroverallen. Men det projektet är en bra bit bort.
Vi börjar med socka nr 2! :)
Ikväll ska jag och Markus på hockey, Luleå - Modo och jag inte miss minner mig? Det rycktas att Luleå kommer förlora, men att det ändå blir en rolig match då Foppa spelar !? Inte så insatt i detta, men det blir nog bra.
Emelie ska komma och vara med Wille, får se hur det går. Han är ju som sagt inne i nån "bara mamma duger" period. Och är vaken länge på kvällarna. Igår somnade han 23.15, enbart för att jag gav honom en extra vällings flaska så hade han inte fått den hade han säkert vart vaken en stund till.
Nu står lilleman här framför mig och ropar "mamma mammmmma"
Bild på sockarna kommer sen..
På återseende!

Lättroad?

Nu har jag vart och tränat på gymmet och jag kan meddela er gott folk att det kommer kännas i benen imorn. Men det ser jag faktiskt fram emot. Då vet man att man lever ;)
F visade mig detta filmklipp igår och jag skrattar lika mkt varje gång jag kollar på den så jag måste ju dela med mig av denna roliga "scen"
http://www.youtube.com/watch?v=5P6UU6m3cqk
Som sagt, lånat från www.Youtube.com
Nu ska jag ta o försöka få Wille lite trött..hur nu de ska gå?:) Den mannen har börjat vara uppe länge, äter inte på natten o har VÄRLDENS separations ångest från mig. Lite jobbigt..men det är bara att ha is i magen o bita ihop. Jag vet ju att han inte går sönder av att gråta, o även om han tycks tro att jag ska försvinna ur hans liv varje gång jag vänder ryggen till så är det ju faktiskt inte riktigt så.
Men dom säger ju att detta ska ske mellan 7-9 månader så det är nog dags nu.
Nu håller mitt batteri i datorn på att ta slut så jag får skriva mer imorn eller nå.
På återseende!

Smärta??

Hemkomna från babysången för en liten stund sen. Tänkte fara på hund huset och träna, men C fick förhinder så vi uteslöt det. Tur var väl det..mamma hade åkt dit och fått vända lika snabbt, på dörren satt nämligen en  "Stängt pga sjukdom"´s skylt.
Nu ligger Wille ute och sover så gott i sin vagn. Han sover så himla bra när han sover ute alltså. Riktigt skönt, då är han en glad bebba resten av eftermiddagen..oftast i alla fall? :)
Ikväll blir det premiär för gym träning. Eller premiär och premiär..första gången på säkert 2år i alla fall. Ska bli intressant att se i vilket skick man faktiskt är i efter att ha fått barn. Kommer väl inte kunna gå imorn haha.
Vi tänkte ge oss på "Body Pump", men det verkar vara fullt på det passet så vi får se vad det blir.
Wille kommer att vara med mormor medans för pappa Markus har tärning han också, Och imorn ska han vara med Emelie. Då ska vi nämligen på hockey :)
Mkt barnvaktande sista tiden, både skönt och jobbigt. Men Men..
Nu ska jag ta och göra mig lite lunch innan Wille vaknar, sen kanske hinna sticka klart första tjocksockan. Riktigt nöjd med resultatet hittills.
Ha de bra och på återseende!

Går inte som jag vill..

Wille har precis somnat, och snart ska mamma komma och vara bv medans jag ska till läkaren..lessless*
Blev inget babysim i Söndags då Wille är förkyld, och lär väl heller inte bli något på Söndag..Iallafall inte för min del om jag nu får pc!! Hoppas Markus är i skick för att fara med honom iallafall, så kanske jag kan sitta bredvid och titta.
Det börjar ta sig med Willes tjocksockar, ska snart börja ta ihop tåpartiet, sen är det bara att börja på nästa. C har lyckats få mig i stickträsket haha, såg i tidningen att det öppnat ett "Stick Cafe" i stan. Och det ska naturligtvis jag och C besöka..Kanske nästa vecka?
Ute snöar det bara mer och mer...Nu är jag riktigt less på snön alltså. Vill ha sommar, Slippa alla vinterkläder.
Vill ha sommar så man kan åka ut med båten, varma sommarkvällar,grillning, bada?  Inte min grej direkt, men man kanske måst för Willes skull, Ljust ute dygnet runt.
Det ska verkligen bli skönt när vi åker till Norge i sommar, att det är ljust alltså. Lättare att köra, det är ju ändå en 15-18 timmars resa i bil...I STRÄCK!
Nä nu kommer mamma, på återseende!

RSS 2.0