Fool´s Gold

Har inte den blekaste vad jag ska skriva om här idag !?!?
Imorse när jag vaknade och gick upp var det mörkt ute än..ändå var klockan halv 9! Snacka om att man tappat tidsuppfattningen nu under jul och dessa mörka vinter tider.
När jag senare kolla på termometern och den visade -22 grader bestämde jag mig ganska snabbt för att inte gå utanför dörren idag, men när jag öppnade skafferiet och konstaterade att Wille varken hade gröt eller efterätter så insåg jag snabbt att mina planer skulle gå åt fanders. Sen hade det inte vart helt fel med lite alkohol haltiga drycker inför morgondagen. Så när Wille vaknar och bilen blivit liiiiiite varm ska vi brumma iväg till Storheden fram och tillbak.
Morgondagen..jaa Markus är sjuk så vi ska bara vara uppe hos mamma och pappa, käka middag,och dricka onyttig heter. Första planen var att åka till Västmark men det sket sig :(
Det kommer fler tillfällen. Det blir nog bra att bara vara "hemma" också. Hoppas bara att det inte är askallt, vi ska nämligen promenera till och från mor och far.
Undra vad Wille säger om alla raketer?? Hmm*
Nä, nu ska jag kollla på filmen som rullar här i bakgrunden..
Lev o må!

Då var julen över

eller så gott som iallafall...
Massa julmat har det blivit då vi vart på 3 ställen och firat, även en hel del julklappar har lilleman fått :)
Vi hade ju som sagt kommit överens om att inte köpa något till oss "vuxna".
Idag har vi bara vart hemma och donat på, eller ja..en sväng till storheden på förmiddagen och införskaffade diverse färg burkar, som jag behövde för att måla en byrå och en pall. Vart faktiskt bra :)
Bilder på det kommer senare..byrån ska nämligen stå i Willes rum som vi håller på att sätta i ordning.
M har som alla andra dagar vart ut på jour jobb men nu..äntligen är han hemma och ska inte åka på nå mer jobb idag..det har han nämligen sett till att han inte kan göra om ni förstår vad jag menar ;) hihi
Uffe är här och ser hockeyn och sen ikväll blir det spel och mys. 
Är så sjuk sugen på en promenad, men termometern visar alldeles för fel siffror för att både jag och Aina ska ta tag i detta.
Haha stackarn la sig bakom bilen och tjöt idag när vi kom från Storheden, hon tyckte det var kallt om små tassarna.

Men Men, nu ska jag fortsätta med "projekt ge Aina hjärn gympa" Dagens moment består av att lära sig hämta telefon och snusdosa på kommando och det går riktigt bra! Ja förutsatt att hon ser klickern i ena handen och godiset i den andra haha.
På återseende!
Wille ich morfar öppnar Willes absolut FÖRSTA julklapp :)
Vi :)

Sista rycket

Nå är det väl G*d F*rbannat att jag alltid ska vara i sista sekund med saker och ting.
Har absolut INGENTING att ha på mig ikväll och imorn så nu ska jag och broder åka på stan och lösa detta problem.
Hoppas bara att jag hittar något..vad som helst..!?
Måste även införskaffa en sista julklapp, Sen är det bara storhandla och svira om kvar sen är vi ready to go.
Wihhooo* Ikväll får vi öppna julklappar, äta gott och mysa med familjen. Ska bli så nice.
Har inte så mkt mer att delge just nu, måste leta reda på min snusdosa, klä Wille och kolla vart border är.
På återseende!

I klass med Ängesby temperaturer

Sitter inlindad i filtar här i soffan och håller på att frysa ihjäl. Inte fan har Lulebo vart hit än och fixat "draget från fönstret"
Måste nog ta och skicka "ett argt brev" till dom så det händer nå. Har fått bli mkt av den varan på sista tiden..
Först till ellos som var ca 2 månader sen med mitt paket, sen extrafilm som inte heller höll sina leverans datum!
Ikväll var tanken att vi skulle åka till Anna och Juha och hälsa på, men vi får se hur det blir med den saken.
M slutade jobbet kl 16.00 igår, kom hem käka..chilla..sen åkte han på jour jobb och var inte hemma före 3 inatt, sen upp igen och jobba kl 06.00 och fick rycka ut på nå annat jobb igen så han skulle försöka vara hemma till 18.00. 
Skulle tippa på att han är ganska trött när han kommer hem. Tur att han praktiskt taget är ledig imorn..förutom jouren då. 
På kvällen blir det att fira julafton med mamma, pappa, lillebror, faster, kusiner och nå annat folk. Ska bli riktigt mysigt faktiskt. Willes första jul :) Och första julen med faster och kusiner på ca 5 år.
Sen på den "riktiga" julen åker vi till Rosvik...tror ja?? Dom verkar inte bestämt sig än hur det blir men det löser sig nog.
Nä, nu ska jag spana vidare på vår enda kanal..4an !?!? haha, M skulle fixa till problemet när han kommer hem.
Pasta gratäng till middag ikväll.. Mmmm*

Snö snö en jävla massa snö...

Morgonen startade tidigt enligt mig, Wille vaknade runt 7 tiden och låg i sin säng och surrade för sig själv, mellan varven tappade han bort nappen och gav ifrån sig nå skrik liknande ljud.
Sträckte mig efter nappen och tröck in den i munnen på honom igen och såhär höll vi på fram till kl 8, då tog jag över honom i våran säng i hopp om att han kanske skulle somna om bredvid mig, men icket!
Halv 9 steg vi upp och gjorde våra morgon rutiner. Vid halv 10 tiden trillade Denise och Zita in genom dörren, skulle bjuda henne på frulle i utbyte mot att hon färgade mitt hår..igen..
Resultatet vart lyckat enligt mig, henne, mamma och diverse andra personer..Men så hade jag ett samtal med Camilla och Fredrik över skypen nu ikväll..och jag vet inte riktigt om färgsättningen vad galen eller vad felet var men Fredrik mumlade nå om Halloween? Så jag antar att jag måste sett utklädd ut i deras kamera hahaha ?!
Men Men, jag vart iallafall nöjd med färgen, har aldrig haft såhär "enfärgat" hår nånsin tror ja?
När allt detta var klart bestämde jag mig för att ge mig ut i snö ovädret med Wille och Aina..Hade iskallt räknat med att cykelbanan skulle vara plogad vid det här laget, (klockan var runt 12.30) trots att Denise påpeka flera ggr att den inte var det. Men tjurig som jag är begav jag mig ut iallafall..Och FYYY FLATE så jobbigt det var att gå med vagnen alltså..vi har ju en vagn av modellen Emmaljunga City Cross och dom är inte direkt höga, "korgen" under var FULL med snö när vi kom fram och chassit hade plogat upp en väg efter oss. Så denna "korg" åkte bort direkt vi kom fram och den lär nog förbli borta så länge det är såhär mkt snö. Ska införskaffa en sån nät påse man sätter på handtaget som jag kan lasta diverse små saker i.
Imorn ska vi på Storheden med mamma och spana lite, skulle även behöva på Barnens Hus och införskaffa ytterligare en ny napp..denna gång till vällings flaskan.
På tal om ingenting så är jag GAALET sugen på kladdkaka, sån där kladdig jävel som man köper färdig i butiken.
Så kära vänner.. Vart har ni tagit vägen mina trogna sliskätar kompisar ?!!!??
Ska mysa vidare med min älskade bebba och sambo nu.
Lev och Må!

Översvämning

För ett par dagar sedan när Markus höll på att sätta in linserna tappade han ena i avloppet, och naturligtvis spolade han vatten i kranen samtidigt så denna lins var "som bort spolad"
Efter denna incident har han börjat sätta proppen för när han nu ska sätta i linserna, och varför han måste ha vattnet igång vet jag inte men...
Detta har nu bidragit till ett flertal tillfällen då det nästan blivit översvämning inne på toaletten när jag stapplar upp yrvaken på morgonen och ska byta blöja på Wille. På ren automatik lägger jag honom på skötbordet, slår igång vattnet så det är lagom varmt tills jag fått av honom kläderna och den skitiga blöjan.
Men när det numer ligger en propp i vägen kan ni ju tänka er min panik där jag står mitt i nattmössan och ser vatten nivån stiga och stiga.
Detta hade naturligtvis kunna lösas på ett enkelt sätt, nämligen att "lära" Markus att ta bort proppen efter sig, men det är ungefär lika lätt som att "lära" honom att man inte lämna skorna just innanför dörren när man kommer hem.
Så vi får väl se vart det hela slutar !?
Nu har vi just ätit frukost och jag sitter och funderar på hur man gör för att lägga upp en YouTube video här på bloggen???
Såg på Opera Winfrey igår där denna super talang uppträdde.
Helt galet hur duktig hon är. Och när hon sjunger Celine Dion och Whitney Houston låtar..shit alltså.
Sen har hon ju en egen låt, Note To God som också är riktigt bra..mäktig..
Spana in henne..Charice Pempengco

Nu ska det borstas tänder, klä på oss sen ta tjuren vid hornen och gå en promenad med Aina.
Termometern visar idag -19 grader...brr..men men, finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder! ;)
Senare idag kommer lillebror och ska hjälpa mig möblera i sovrummet samt sätta upp en himmelsäng..Kommer blir så nice.
Tja.. de var väl allt för tillfället.
På återseende!
p.s Liza, bara så du vet så är du den absolut sista människan jag tänker på förtillfället!!!! Vi har de jäääääävligt bra här i kylan! ;) Hahah
Puss

-16 grader

Jag är fan inte gjord för klimatet här uppe..Har åt helvete för lite underhudsfett för att inte frysa ihjäl när termometern visar dessa siffror.
Så om ni ser någon underlig "staty" runt Gammelstad centrum så är det ingen staty..Det är Jessica som frusit fast på väg till babysången.
Nu ska jag hälla i mig en kopp the så kanske jag klarar någon meter extra.

På återseende!
Är han söt eller är han !??!
Mammas ögonsten

Soffan för mig själv

Vart försvinner alla dagar? Konstaterade igår att det bara är 1 vecka kvar till julafton (+ några små dagar)
En sak är iallafall bra..vi ska inte köpa nå julklappar i år annat än till barnen så det är en STOR befrielse. 13 pers mindre..phu*
Så den stressen är ju borta.
Idag har det inte hänt så mkt, Denise kom förbi på morgonen och slängde en hårfärg i mitt hår, men vi ska färga det igen under mellandagarna. Då blir det brunt...mörk brunt...näsan svart :P
Ja, förutsatt att det går som vi vill haha. Tror det kommer bli bra, Denise photoshopade en bild på mig och gav mig denna fina hårfärg och det såg riktigt bra ut. Så håll tummarna.
Imorn är det babysång på förmiddagen, Skulle visst vara lite jul lekar och julsånger samt tomtegröt. Sen skulle man, om man ville, klä barnen i tomte, pepparkaks, lucia kläder. Så jag tror gullungen min ska få vara en pepparkaka.
Nu ska jag kika vidare på ugly betty, Markus är på match och Wille sover så jag har soffan HELT för mig själv.
Lev och Må!
Mat i hela trynet
På väg ut
Papparkaka nr 1
Tack o hej

Lång natt del 2

Ja, som sagt så vart denna natt väldigt lång. Har sovit på soffan, varför vet ja inte riktigt? Har ju motordriven säng så hade lika gärna kunna sova där sittandes, men jag fick för mig att det slog igen mer i näsan därinne?
Säkert bara inbillning men men.
Wille har sovit hela natten, matade honom runt 12 tiden och så nu precis. Så duktig kille, typsikt bara att inte jag fick passa på att sova ut lite :(  Ska se till att läkarna fixar så jag får luft som vanligt efter dagens besök.
En annan jobbig sak är att det blöder ur näsan hela tiden, efter att det blött ca 4 timmar i sträck igår ringde jag till sjukan igen, och som sa att det var vanligt men att jag skulle ringa tillbak om de inte slutat på 1-2 timmar till. Vilket det inte gjorde, men jag orkade inte börja böka med att åka dit osv, så jag sket i detta, sitter här med mina bomulls tussar och ser allmänt korkad ut.
Nu är det nedräkning till kl 13.00.
Ska kila in i sovrummet och krypa ner bredvid Wille och försöka sova lite, inte för att jag tror det kommer funka men de är värt ett försöka.
Lev och Må

Lång natt

Ja, det känns verkligen som att det kommer bli en lång natt inatt. Har spenderat eftermiddagen på vårdcentralen samt akuten.Hade så sjukt ont i bihålorna i morse så jag var tvungen att fara till läkaren. Men dom skickade mig vidare till sjukan direkt för att spola bihålorna så här sitter jag nu i min fåtölj med en slang i snoken och bommulstussar in tryckta.. INTE skönt. Ska tillbaka imorgon och spola igen. Var visst värre än jag hade förväntat mig. Tänkte typ att dom spolar, ger mig nå cortison näs spray sen kan jag andas igen men tjii så fel jag hade.
Nä, direkt ja lägger mig slår det igen HELT och hållet och dunkar som bara den i huvudet, så natten kommer spenderas i fåtöljen i nå sitt/ligg läge. Vem vet, till slut kanske jag somnar??
Ska ALDRIG ALDRIG ALDRIG mer använda vanligt näs spray.. så här har de blivit varje gång jag gjort de och än verkar jag inte lärt mig. Men nu jeelvar. Har bett Markus kedja fast mig i väggen stående om jag så mkt som nämner vanligt näs spray vid nästa förkylning hahah.
Måste ta och kika om de är nå bra på tv ikväll/natt så jag kan sysselsätta mig med något. Kommer ju vara död imorn men mamma skulle vara med Wille så jag får sova lite. Om nu det går?
Imorn är det även den efterlängtade fredagen..vilket betyder IDOL FINAL!!!
Detta står högt prioriterat på min "ett måste" lista. Annars sker det väl inte så mkt intressant i helgen. Är ju som lite sjuk så det blir väl att kurera så mkt som möjligt. M ska iväg på hockeyn sen har han sina träningar/matcher.
Nä nu dunkar det för mkt i mitt stackars huvud. 

Lev och Må!

Smärta

Vaknade inatt med en hemsk smärta runt ögonen, "i tänderna" och i huvudet. Gick upp och tog en värk tablett för att kunna somna om. Konstaterade imorse att jag fått bihåleinflamation :(  ONT!!!!
Kan inte böja mig ner för det trycker som fan, kan knappt tugga och det känns som att ögonen är dubbelt så stora som vanligt.
Vilket rackel..Nåja, det kom FÖRE jul i år så det är ju + poäng.
MEN..trots allt detta tog jag mig i kragen när jag matat Wille och bakade en Jul limpa, så här sitter man nu med nybakt bröd, ett glas juice och en kopp the. lovely*
Ska masa mig iväg och göra lite ärenden, sen hem och dö i soffan..om jag nu kan ligga ner utan att huvudet exploderar??
Nä, nu ska jag äta min frulle.
Lev och Må!
p.s  Va hände med snön?? Det är ju för bövelen December

Fredags mys

Då var det bara dryga 5,5 timmar kvar till veckans höjdpunkt... IDOL !!
Förmodligen håller man på Erik Grönwall, Är så sjukt impad över att en sån "liten" människa kan sjuka så starkt och bra som han gör..Helt galet :)
Får se om det blir att se idol hemma i soffan eller hos mor och far..Vi tycks ha en förmåga att hämna här på fredags kvällarna.
Så himla skönt att bo så nära så man bara kan ta en promenad hit. Snacka om att jag är "mamma kär" Skulle inte vilja flytta till en annan stad..nejnej..måste ha dom nära.
Tur att inte Markus är speciellt angelägen att flytta någerst...men vem vet..en vacke dag kanske jag måste ta tjuren vid hornen och vidga mina vyer om det inte finns nå jobb.  Hade faktiskt kunna flytta "tillbak" till Ålesund, men samtidigt inte.
Nåja, det är ju inget som är aktuellt i dagsläget. Nu är det helgen vi har i fokus. Som sagt, idol ikväll, imorn tänkte vi väl försöka ta oss iväg och införskaffa lite julklappar för att sedan på kvällen förhoppningsvis kunna fara till Camilla och Fredrik och umgås.
Wille har ju vart/är lite sjuk så är han bara i bra form blir detta av. Idag har han då inte snorat nå, inte heller haft feber. Han små hostar ibland, men är lite stirrig.

Nu ska det visst bli promenad så jag får väl masa mig från datorn och leta fram ytterkläderna.

Lev och Må så länge!

Sjuk bebis på köpet

Våran planerade spel,glöggs fika kväll får nog vänta. Min förkylning verkar inte ge sig, och nu har Wille blivit sjuk dessutom :(
Liten hostar, nyser och snorar. . . men har humöret uppe för den delen. Sitter här bredvid mig och "soundcheckar" pratar och är allmänt glad..dock lite röd och glansig i sina små blå/grå/gröna
Så denna helg kommer väl antagligen att spenderas inomhus..i soffan..under en filt..med en kopp the och en nappflaska.
Nu ska det fixas lite saker innan vi intar vår plats i sängen igen...

Lev och må!

Ja då var det ett faktum då..

..förkylningen har brutit ut och jag låter som en 60-årig gammal rökare.
Wille kollade på mig med en väldigt frågande blick imorse när jag sa "go morron" till honom. Precis som att han inte kände igen mig.. eller han kände igen ansiktet med det var fel röst.
Det löste sig efter lite bus.
Sitter nu här med min the kopp, var igår och köpte peppar mynta the. Riktigt gott faktiskt. Matlusten är inte den bästa för tillfället, men har iallafall fått i mig en eller två bitar saffrans längd ;)
Konstaterade att vi måste ta tag i detta jul bakande, lussekatter och pepparkakshus ska byggas, sen tänkte jag även slänga ihop nå sylt kakor. Sånt är alltid bra att ha i frysen.
Får se hur det går med vårt adventsfika, tänkte ju dricka glögg, fika och spela spel med Camilla och Fredrik någon dag i veckan, men är ja sjuk känns inte det speciellt aktuellt.
Skulle även på stan med bror imorn och inhandla en jul/nyårs klänning...men som sagt, får se vart de hela bär.
Nu håller min bebba på att somna sittandes i stolen så ja ska kila och ge honom en flaska sen lägga honom.
Lev och Må!

RSS 2.0