Rubrik?


Sitter och blir bombaderad av mejl från L  =) Men det är bara kul. så fortsätt med det..
Har "bestämt" att det blir träning på lördag ute i skogen. Lite uppletande,budföring osv.
 Hoppas bara att ni andra också tycker det låter Ok!?
Ska bli kul, lite omväxling från all lydnads träning. Vet iallafall en viss Schäfer vid namnet Aina som kommer uppskatta det mycket

Vet inte riktigt om hon ser ut att ha så roligt just nu ? Hon hade nog gärna farit till skogen redan nu om hon fick som hon ville...

image11

Men si de får man inte alltid...Måste ju ha tråkiga dagar för att kunna uppskatta när det väl händer något.

Bikke ligger här bredvid mig och snarkar. . Han uppskattar dom dagar han får ligga kvar i sängen och bara sova. Har aldrig träffat på en så morgontrött hund som han. Helt sjukt.


Guuud så han drömmer, han springer och morrar och viftar på svansen.. :P

Magen kurrar..Hoppas C och C:o dyker upp snart :P Var länge sen vi samlades alla och bara var. Ska bli kul och se alla igen. Och träffa nytillskottet i "gruppen"

Shiit, det bara fortsätter plinga att det kommer mejl från L :P Undra vad hon skriver nu?

Nää det här går inte.. Nu måste jag ha maaaaat!

Fortsättning följer..

Läxor Läxor..

Jo dom är endel nu...har skjutit upp sånt som är tråkigt och får nu sitta och tragla hela dagen.
Men men, de är ändå inte så farligt, Matte är ganska kul faktiskt..även om jag inte är nått snille direkt :)

När M kommer hem blir det att åka till Storheden och inhandla banan kartonger, och mat, Sen hem och börja kolla över vad som ska kastas och packas ner..
Tusan vad tiden går fort..Bara 4 veckor tills vi flyttar..Men ska bli kul att få tapetsera om och skaffa lite nya detajler till ny lägenheten.
Det här med att bo i stan är inte våran starka sida. Ska bli så skönt att komma till byn igen haha :P
Många av er håller nog inte med mig..Säga upp en stor 2:a på  71 kvadrat, på östermalm, med bastu inne på toaletten för att flytta till byn. Men vi läääängtar.. hundarna också för den delen.

I helgen har det vart full rulle. Fredagen vart dock ganska lugn i och med att M skulle och jobba. Sen när han slutade kom T´, V och lilla My på besök. Käkade pizza till middag och fikade sedan kladdkaka med hallon och grädde. Riktigt trevligt faktiskt. När körslaget började bänkade jag, V och My framför Tv:n, Killarna gick i bastun istället.
Vart heller inte heller allt för sent, men det var nog en mycket trött My som somnade i bilbarnstolen där vid 23 snåret.

Söndag morgon ringer klockan 05.45. Upp och mata hundarna. Kolla så tävlingsbok och allt var nedpackat.
Tro mig, det var en mycket trött M som tog sig upp från sängen vid 06.20.  Stackarn, har haft lång väcka + att det är ju säsong nu så det är nog mycket på dagarna. Men som den ängeln han är så följer han med på tävlingarna iallafall. 09.00 var det upprop i Piteå och av 21 tävlande i min grupp lyckats jag dra start nr 2! Fick panik, hade ju inte värmt Aina nå.
Men som mamma sa, Det betyder att det är ditt lyckonr idag. Och mycket riktigt.

Hade bara kört igenom ett ställande med Aina på Fredagen, sen fick hon en ganska tråkig lördag. körde igenom hela programmet 1 gång på eftermiddagen bara för att kolla av. Och det såg mycket bra ut.

Väl innan tävlingen hann dra igång henne tillräckligt mycket för att hon skulle vakna till och hon gick jätte bra när det väl var vår tur.,
Så stolt över min lilla gumma. M det kräket hade räknat poängen fel. När jag kommer av planen säger han snabbt "om jag har räknat rätt så fick du över 200P " Lät ju hur bra som helst.. jätte glad sprang jag in med Aina i bilen. Men när jag sedan landade kom jag på att va fan, man kan ju inte ha mer än 200 P i 1an och 2an ?!? Jag räknade om poängen och slutade på 173,5 P med ett "1:a" pris och  uppflytt till 2an!
Nåja, 173,5 är inte heller fyskam för att vara hennes andra tävling, men bättre kan vi. Nästa tävling blir 17 maj !
Då jeeevlar :P

Sen drar ju även spåret igång snart så det kommer nog bli mycket bra det här i slutänden. Hon får jobba med huvudet mycket och så endel lyndad på sidan om för skojjskull :)

Men nu blir det tråk för lilla damen i en dag eller två för att sedan börja lägga in restrerande moment som vi saknar för att tävla två:an.

Nåja..de var en snabb uppdatering..
Glömde tyvärr kameran så de vart inga bilder från tävlingen =/

Nu blir det mera matte

Ha de /J

Vår väder och varmt..

Ja det är jätte mysigt. Man blir mycket piggare på dagarna och har mer motivation till saker. Det märks även på hundarna. Aina har verkligen taggat ïgång med träningen. Är så kul att se henne så glad och arbetsvillig.
Men detta fina väder har en nackdel..Hundarna drar in grus och skit så in i h*vete . . .
Har damsugit och skurat om vart annat men inte syns det någonstans !? :(

image9

Ska bli såå skönt med sommaren. Torrt gräs och torr asfallt att hålla till på. Sen drar ju även bruksprov - spår igång snart. längtar !

Igår var det träning med gänget igen..Denna gång var det en tränings tävling planerad. Jag som hade tänkt träna ställande..menmen..tävlingen gick ganska bra..De var det vanliga dom sa..ställande, läggande och apporten. Har alla momenten, bara de att hon är så förbannat seg på läggandet och ställandet måste jag ännu använda dk på :( Och apporten..jani..fröken fin tar inte någon annans apport..Bara spottar ut den.
Såå vi får väl se hur det går i helgen..har nämligen bestämt mig för att tävla iallafall . . Kan ju hoppas att man lyckas skramla på sig så pass mycket poäng att det blir uppflytt sedan :)

Övrigt..

Skulle verkligen behöva hämta ut glasögon. Behöver egentligen ha när jag läser och sitter vid datorn/tv:n men det finns ju en hel sjöööö av olika bågar och former..



Blir bara matt när jag går in på butikerna.


Nä nu ska jag tragla vidare med engelskan..

/J

P.s Mammas valp har äntligen kommit till livet..Ska bli såå kul när den lilla krabaten flyttar hem till dom till midsommar :)  Satt idag och surrade om namn..snacka om att det finns många att välja mellan..ojojjj :) Och det ena konstigare än det andra..haha
Nåja..får väl se hur krabaten ser ut och välja därefter.

Ha de

Glömde ju

Har ä n t l i g e n fixat ett sommar jobb.
Det vart 6 Veckor på BDX, Tror det blir hur bra som helst, hundarna kan vara med på jobbet, kan åka med M varje morron, och det klaffar perfekt med när vi åker till Norge sen i aug/sept :)

/Tjingeling

Aina som skyddshund?

Jaa, vi får väl se hur det går med den saken,
Var igår och tränade lite lydnad i Boden, När det var dags för skyddsgängets pass satt vi kvar och tittade lite, och vart sedan ner ropade för att prova på.

Var riktigt roligt  och Aina skötte sig jätte bra, dock lite osäker. . .Men det var vi båda.
En sak är då säker, ska vi fortsätta med skyddet så måste matte ordna det här med sin kondition..Fyy så mkt springade det är.

Tillbaka till de här med att hon var osöker, inte så kontigt, hon måste fått lite dubbla budskap..
Håller på att träna lilla damen att hon i n t e alltid m å s t e  vara först i vår flock. Hon får verkligen panik och tok skriker och drar när hon hamnar lite efter.
Så  träningen är alltså: INTE dra . . .Medans man på skyddet s k a uppmuntra henne att "dra" sig mot figgen
(Figgen "dansar" runt framför henne med en lädertrasa och daskar till henne mellan varven för att trigga igång henne att få¨fast den, medans hon samtidigt sitter i koppel med mig bakom som står helt stilla och gapar BRA, TA DEN, DUKTIG TJEJ, PA DEN BARA osv)
Förstår om hon känner sig osäker.."törs jag?Blir matte sur nu om jag sliter lite" ??

Sen det här med att montera lös föremålen från munnen på henne när hon fått fast den.
Hemma över vi på "loss, sitt, vänta" (Hon kan bli lite het på gröten när man kampat ett tag och man kommenderar loss, hon släpper men kan lika fort sitta fast i handen på en)
Och på skyddet, Inget kommando som heter loss..bara in med fingdrarna och montera lös ?!

Jaa..vi får se hur det går med det här.
Men det var riktigt kul. Nästa träning den 23/4. Redan taggad . .

Lydnaden igår gick för övrigt riiiiiktigt bra..Och det var en mycket trött Aina som kom efter efter 22.00.
Glömde tyvärr kameran, men nästa vecka kommer det bilder från skydd och lydnads träningen :)


Nääfan..Solen lyser och fåglarna kvittrar..Ska promenera in till stan och möta mammi :)
Sen blir det spår med Zeb och Aina.

Ha de / J

Helgen..

Helgen har vart lugn . . . Fredagen minns jag faktiskt inte vad vi gjorde?? Illa..Men det kan ju inte vart nå speciellt i och med att jag förträngt det?

På lördag var det dags, tränings gruppen var samlad och det skulle börja tränas igen för alla kommande tävlingar.
Hur kul som helst :)

image4

Aina var ganska okoncentrerad till en början, så vi smet iväg en bit bort från alla andra..Fick leka igång henne ganska länge (har inte tränat på 1mån kanske :/ ) men sen lossnade det. Läggande under gång var dagen moment. Och hon gjorde det riktigt bra. (När vi hittade en torr "altan" att öva på och inte slask marken)
Oja..denna dam vet vad hon vill..Tjurar hon ihop så är det inte så mycket att göra.
Eftersom att momentet gick så pass bra valde jag att avbryta så det inte skulle bli uttjatat.
Gick tillbak till resten av gänget..och gav oss på hindret.
Detta kan hon, det vet jag..mitt fel att det gick som det gick på tävlingen i Jokkmokk :/
Men vi körde lite iallafall . .

image5

image6

image7

Fotografen har tyvärr inte tagit hennes ingång till mig men den var bra den också :)
H ?

Efter träningen bar det iväg till L och R för the och fika..Riktigt god choklad/kaffe historia hade dom rört ihop.

Och som vanligt när man är i Ersnäs/Mörön trakterna så tar det sin lilla tid att ta sig därifrån.

Träningen började 12 och jag var på Ica MAXI runt 4 tiden..Inte nu i längsta laget men någon timme försvann där :)

Väl på parkeringen möter jag upp M, när jag går fram mot bilen sitter Bikke i bagaget, men vänta. . . upp kommer en liten rottis valp också !? :)

M var nämligen valpvakt åt lilla Ronja..Dom var så söta där dom satt tillsammans..Som far och dotter :)

När vi kom hem for Bikke och pyssla om henne så mycket och det funkade jätte bra.
Aina däremot var inte så glad att det kommit en val.

Hennes blick sa ungefär - Jaha? hur länge ska d e t där stanna ?? Försökte läxa upp valpen, visade tänder, morrade, ignorerade ja allt hon brukar göra åt alla andra hon inte bryr sig om och som i sin tur fattar vinken.

Men inte lilla Ronja, När Aina snackade kinesiska morra och skällde bara Ronja på henne.

Stackars Aina!?

Runt 21.30 kom F och hämtade Ronja, Snacka om att det var en trött Bikke och Aina som somnade i soffan..Bikke drog lååååånga snarkningar. . . Även M hakade på honom haha

Kan tänka mig att Ronja gjorde detsamma ?


Söndag

Massa snö hade det kommit..vad hände med våren?
Var ute med hundarna på kronan och gick morronpromenaden..Vart en 4km tur..Men hundarna hann nog med gode mycket mer..
På eftermiddagen åkte vi till T&V och så självklart lilla M också..Var länge sen sist, men trevligt var det..
Hämtade hem Pizza och satt och surra, bestämde att dom skulle komma och käka middag och basta hos oss nästa lördag. Ska bli trevligt.
När vi kom hem låg den där förbenade diskborsten och trasan på golövet i köket..igen..
Vi har tidigare hela tiden anklagat Bikke för att vara den skyldige..Han snor ju allt annars..bryter sig in i mat tunnan, snor frukter ur fruktskålen, godis från godisskålen och ja...all mat han bara kommer över försöker han sig på.
Men se där fick vi "be honom om ursäkt"
Det är nämligen fröken Aina som är den skyldige, vette tusan vad hon har för läggning för disktrasor och diskborstar ?? Och  på morgonen där efter får man torka spya :/
inte trevligt..
Men är det någon som vet varför hon gör detta så snälla skriv...
(Ja vet vad ni tänker, mat..men)


RSS 2.0