Valpvakt

Han är så fin lilla Viktor, Men oj oj oj vilket energi knippe :) Synd att jag inte tog kameran med så ni får se den lilla krabaten.
10 veckor och helt galen..Fast å andra sidan, vilken valp får inte valpfnatt? Tror han är störst i världen och flockens ledare? Hmm? Kanske bara är denna? Men det finns m y c k e t positivt om honom också.
För att inte tala om utseendet ;)

Bikke och Aina börjar vara less på alla valpar verkar det som.
I tisdags när jag och Aina kom hem hade vi Ronja hos oss..Aina som då hade vart och spårat och jobbat på i skogen hade nog bara tänkt få komma hem och lägga sig i sin soffa och vila. Men si så vart det inte. Hon fick markera och markera och markera om och om igen, men lilla Ronja verkade inte fatta vinken.
Bikke satt och stirrade mig djupt in i ögonen..Ni skulle sett hans blick.
Först såg det ut som att han inte hade fått vara på toa, fått äta eller fått nå vatten, men det hade han.
Nä han var bara väldigt less. Han är inte van att det är full rulle hela tiden, Och när han väl busar så är han van att det tar slut efter ett tag. Men så är det inte med Ronja.
Tror ni det var trött hundar som gick och la sig vid 23 tiden då Ronja for? Shiit, ni skulle hört Bikkes snarkningar :)

Kvällen blir lugn med god mat och en film. Klockan ringer 05:30 imorn. Och dagen är full späckad.

Lilla viktor har somnat här vid min sida så jag ska passa på att njuta av stillheten :) haha
Ojojj,, den dan vi har valpar..jag säger då det :) men det är kul.

Ha de gött


Regn regn...

När är det egentligen tänkt att man ska kunna ta fram bikinin och lägga sig i solen och njuta?
Inte dom närmsa dagarna verkar det som iallafall.
Sitter i soffan med dator, the kopp och fleesetröjan. Ett par ragg sockar hade inte vart fel heller..

Vaknade till imorse och konstaterade att det inte var så bra väder, en bra anledning till att ligga kvar lite längre i sängen tänkte jag..P ringer och väcker mig halv 9 och medelar att det är träning kl 17,00 med bevaknings gruppen.
Självklart infinner jag mig där sa jag..
Fast jag egentligen hade tänkt ta det lugnt idag..Har vart lydnadsträning,spår och bevakning hela veckan..Fast lite mer träning skadar ju inte..Men efter ikväll blir det minsann vila för lilla lippo så hon är taggad för lördagen.

Hade tänkt fara på klubben igår kväll och träna, men eftersom att det SPÖ regnade ändrade jag mig, gick i duchen, bytte om, kröp upp i soffan och skulle skriva in något i kalendern. och där stod det. : Tisdag den 24/6 kl 18,00 Spår i Boden" Gaaahhh* Klockan var då strax före 17,00
Bara att springa och byta om till skogskläder, packa väskan och bege sig. Ringde först och dubbelkollade med R och bodensarna var rädd för vatten eller om vi skulle spåra.
Men i boden regnade det inte så det var bara att hoppa i bilen.
Spåret gick hyfsat..A hade lite problem med biten som gick över mossa och klippor, men när vi väl tagit oss därifrån så gick det undan, då plockade hon 4/5 pinnar, löste vinklarna fint och jobbade på bra. Så duktig.
Så nu blir det mer övning på klippor,grus,sand osv.  Förhoppningsvis kan vi tävla i september ?! :)

Måste ta och kila ut med hundarna innan jag ska och besikta bilen.
Ha de bra alla!  Hej så länge..

Stressig vecka

Känns som att den kommer bli det. Mycket som ska fixas och förberedas inför helgen.
Blev en liten krock på Lördagen med tävling och träning med "hemvärns" gruppen eller vad man ska kalla den.
08,00 upprop på Klubben i måttsund, Hoppas det funkar att jag får gå ut som 1:a eller 2:a, för 10.00 ska jag infinna mig på F21,
Så det kommer bli en tuff dag för Aina tror jag. Men det är bara kul.

Midsommarafton blev inte riktigt som det var planerat. Tyckte nästan lite synd om P, Vi som slitit som små djur föär att få båten färdig till Fredagen, Och så kommer vi inte längre än till sjösättning. Det visade sig vara nå fel med växlarna, så dom fastnade hela tiden.. Ni kan ju tänka er hur roliga vi måste sett ut. Nog för att båten var förtöjd vid bryggan, men ändå. När man la i backen gick det inte att få ur den om man inte slog av hela båten. Så lite panik artat var det.
Och historien om att få båten från bryggan till kajplatsen är en annan femma.Vet inte ens om jag törs skriva de:P hahah
Nåja, detta tog iaf 4 timmar att komma på vad det var för fel.
Och så hann det börja regna, Så vi gav upp och åkte hem. Men hemma väntade en välbehövlig Midsommarmiddag, Riktigt trevligt var det. Tur det med tanke på tidigare timmarna på dagen.

På lördag morgon brummade vi iväg till torpet.
M,J,N, N och alla hundarna kom också. Vart en lyckad dag, Solen tittaade fram och det vart varmt och skönt. U, M och M tog Jeepen och drog till skogs, SKulle väl leka av sig. Efter en ganska lång tid började vi fundera vart dom tagit vägen. Då ser man en trött U komma lunkande genom skogen. Ni tror inte dom kört på den största stenen i hela skogen och hängt upp sig ?!?!! haha. ooja..

Och stackars Birk han inte vara i stugan mer än 1 timma så såg det ut som att han hade rödahund eller nå. Dom där j*vla knotten har ju ätit på honom som bara den. Även fast han var dränkt i fästing/mygg medel.
Likadant förra året fast då hade han ett sånt där halsband.  Vette tusan om dom funkar ??

Nåja. Vi åt gott och spelade kubb. Hade riktigt kul. propeller J hade nog roligast av alla tror ja ? :) Haha tusan att jag inte fick nå bilder på de.
Precis som vi funderade på att åka hem så började det regna. Ganska bra tajming.

Ska gå igenom lite bilder och se om jag törs lägga upp nån, men midsommarbild på mina änglar ska ni iallafall få se :)
  
Midsommardagen 2008
Bikke ville inte vara med på en lika fin bild som Aina men han är snygg ändå. (Lite upptagen med sitt ben just här dock)


Nä, nu ska jag ut och rasta/träna hundar. Ha de gött


Moorning

Vad hände med sommar värmen?
På studenten var det 26grader kl 8 på morgonen när jag vaknade och när det var dags att fara och ta emot lillebror var det närmare 30 grader. Varmt som fasen men ändå skönt.
Och nu, är det ens 10 grader??? Blåser nordanvindar och regnar.
Men som sagt, det är ju Luleå i ett nötskal.

Nåja, nu finns det iaf en bra anledning till att fara på stan ;)
Sen ikväll blir det att spåra, peppar peppar att det inte regnar.

Men innan allt roligt ska se, ska jag ta och sätta om några blommor.
De ni haha, M nästan hånade mig när jag sa att jag skulle göra det
-Ska du plantera om blommor??? Du som inte ens kan få dom att överleva, sa han.
Men se där har han fel. Jag må glömma att vattna dom, byta krukor och allt vad som har med blommor att göra, men när till och med M´s mamma blir förvånad över hur stora och fina blommorna blir hos mig. Så kanske lilla M ska fundera en extra gång på om jag verkligen är så kass ?? :P


Nu kurrar magen..Frukost vill den ha.

Ha de /J

Här dansar råttorna på bordet..

Nä inte riktigt, men nästan. Var länge sen jag uppdaterade här.
Mycket har hänt. Flytten är färdig. Och snabbt gick det. Fick nyckeln på Fredag och på Lördag var allt färdigt, till och med tavlor,hyllor och allt. Inte illa va ?!  :)

Idag är det Torsdag och det innebär att lillebror tar studenten! Shiiit..Känns ju som att jag nyss gjorde det., men icket sa nicket. Nu är det hans tur.
Är faktiskt ganska stolt över honom..Trodde aldrig att han skulle vara ansvarsfull och allt sånt. Men han har definiivt visat motsatsen. Han har till och med Jobbat samtidigt som han gått skola. Och fixat det. Han har redan jobb (iaf under sommaren) men jag tror det kommer bli mer. iofs har han ett extra år han måste gå då han gått Flygteknik. Men det fixar han.
På drygt 2 timmar ska vi stå där utanför skolan och "hejja" på honom. Stor GRATTIS J!!

Vad har mer hänt?
Gjorde inträdesprovet med Aina i måndags. och självklart fixade hon det. Nu är det bara de restrerande som ska fixas. Och så måste matte gå TFU på 9 dagar, men det går säkert också jätte bra.
Känns riktigt kul faktiskt. Längar tills vi är färdiga.

Sen håller vi ju på med spår kurs. Även den går riktigt bra. Fast det syns ganska tydligt att äldre spår är Ainas specialitet. Så mer ävning på nya.

Nästa tävling blir den 28/6 Sen ska vi väl förhoppningsvis tävla i början på Juli också och även där ta ett 1a pris så vi blir färdig med Lydnads 1an.
Då blir det fokus på Lyd 2, Spår och Hemvärnet.

Aja, detta var en lite snabb uppdatering.
Måste springa ut med hundarna nu sen kolla mig i spegeln lite.
Kan ju inte fara på utsparken med jordens morgonfrilla ?!?!  :P Då vill inte bror veta av mig haha

Ha de bra alla
Och stort GRATTIS till dig med Nathalie!!

RSS 2.0