Påsk på ingång

Nu har jag tagit kväll, ny duschad sitter jag och ser på "Anna Anka söker assistent"
Wille sover och Markus är på träning. Imorn är det min tur för träning..om de nu är öppet?? Jo men det borde de ju vara..?
Påsken närmar sig med stormsteg, vi har i eftermiddag gått ner till Lilla Tomholmen och hämtat påskris som vi senare dekorerade med färg glada fjädrar och söta små kycklingar.
Imorn händer det nog inte allt för mkt. Ska hålla oss inne så Wille kurerar sig till på Fredag när vi ska till Boden och bada med hans kusiner och Markus bröder. Ska bli kul att åka och bada med honom för första gången :)
Påsken blir för övrigt lugn. Ute aktiviteter om vädret tillåter, påskägg, bastu, cider och mys.
Nu ska jag ta och läsa lite mer Nk.
*Ack ve o fasa*
På återseende!

Ångesten åtgärdad

Jajjemen, efter att ha lagt Wille igår kväll satte jag mig med böckerna och läste. Blev väl 30-35 sidor. Kändes som att det räckte gott o väl.
Kapitlet för denna vecka är på 12 sidor så det är ju egentligen bara att läsa allt i ett, eller om man måste dela de typ 4 sidor/kväll :)
Startade även min första labb igår, ska bli intressant att de vad som ska hända, dock inte lika taggad för att skriva labb rapporten haha!
Idag är jag utvilad. Wille somnade som sagt vanlig tid igår (19.00) vaknade 05.00 i morse och åt en flaska för att sedan somna om till 07.00 *Duktig pojke*
Trots att han är förkyld ännu eller ja..joo de är han väl..hostar och snorar, men det är även tänder på väg ner på våning 2 måste vi ta oss ut en sväng och införskaffa påskris, nya fjädrar, eller mera fjädrar rättare sagt. Sen ska det även handlas lite så vi inte svälter under påsk. Vi brukar ju i vanliga fall handla Torsdagar, men det kändes inte som nå smart drag att åka på Skär torsdag och göra detta? Eller så kanske det är de? Alla kanske tänker som mig?
Aina ska även få sig en genomkörare idag, om de blir lydnad eller hjärngympa återstår att se.
Nu blir det frulle!
På återseende!
Och för er som flyr fältet och åker till fjälls redan idag. Glad Påsk!

Ångest som tusan

Har en himla massa Nk som måste göras, en laboration som ska ha påbörjats igår men som aldrig blev av då vi åkte till Rosvik och vart kvar där över natten.
Tänkte hinna läsa lite idag på dagen innan vi ska till Markus morfar och käka, men så konstaterade jag att vi ska vara på BVC mellan 13-15. Så nu blir det att promenera upp till mamma, hämta Aina och bil, sen åka till bvc, för att sen åka vidare till morfarn och sedan hem och plugga.
Kommer vara helt död ikväll, men har man satt sig i skiten får man ta sig ur den också.
Kan ju berätta att Wille numera kryper fram. Snacka om att allt kom på en och samma gång. Han kryper, krälar,sätter sig upp från mag och rygg läge, han drar sig upp mot möbler och ställer sig, han klappar händerna "på kommando" (vad heter det i bebis världen när dom gör något man ber dom om??Snacka om att vara inrutad på hundar, det är "loss" "hit" "klippa hans klor" m.m haha stackars barn)
Nåja, allt detta har han börjat med inom 1 vecka !?!?! Kul, verkligen en befrielse när han tar sig dit han vill. han är nöjd och jag är nöjd att slippa bära honom hela tiden.
Nä, nu ska väskan packas, ansiktet spacklas, kroppen kläs på för att sedan ut på färden gå.
Haha va fint jag rimmar ;)
På återseende!

En helg i Rosvik

Måndag igen och Wille är sjuk :( Förkyld och hostig.
Trots detta har han sovit mkt bra inatt. (till skillnad från tidigare nätter) Efter att inte ha sovit nå igår på dagen och lite bråk på kvällen fick jag honom tillslut att somna strax innan 19. Han sov till 02.00, åt en välling flaska och sen somnade han om till 06.00. Detta betyder en hyfsat utvilad mamma.
Vi kommer att hålla oss på hemma fronten idag och bara mysa på. Får se om vi åker till Rosvik ikväll och sover över där en natt eller hur det blir. Beror lite på i vilket skick Wille är.
Vet inte om jag skrivit det, men det borde jag väl gjort? Markus bror m familj har kommit från Norge så vi har umgåtts med dom i helgen. Alltid lika kul att träffa dom, och se hur stora pojkarna blivit.

Här kommer lite bilder från gårdagen:
W i l l e  &  g u d  s o n e n  N i c k l a s  l e k e r  t i l l s a m m a n s
K u s i n e n  N o r a
M a m m a s  l i l l  t r o l l ;)
W i l l e  t i t t a d e  n ä r m r e  i  h u n d b u r e n
C h a r m t r o l l
W i l l e  f i c k  e n  f j ä l l r ä v e n  " K å n k e n"  r y g g s ä c k  a v  M o r m o r
och slutligen...
e n  m o r g o n  b i l d  p å  W i l l e :)
Nu ska jag se över vad det är som ska göras i Nk:n denna vecka. Såg ut mkt... :(
På återseende!

Just great!

Ändrade planer för eftermiddagen/kvällen. Markus tog Wille i ena armen och väskan i andra armen och åkte iväg till Rosvik för att käka middag med mor,far,bröder,kusiner m.m
Kvar hemma vart jag med Nk böckerna och en taco tallrik. Nåja..vad är en bal på slottet...

Promenerade upp till mamma idag på dagen, satt och surrade och hon började käka på nå rostade Cashenötter. Luktade sjukt gott, men eftersom att jag vart allergisk mot alla sorters nötter sen jag var liten vågade jag inte testa.
Efter en dryg timma klarade jag inte av den goda lukten (sourcream/onion)
Med livet som insats testade jag några st. Och här sitter jag nu livslevande några timmar senare med ett sjukt sug efter denna goda vara.
-Great! Another addiction, just what i needed!
Men nog måste det väl vara nyttigare att äta rostade nötter istället för bakelser och godis?? ;)
Nu ska jag göra de där förbenade provet så det är ur världen.
Önska mig lycka till!
Trevlig kväll!

Trött Fredag

Fredag igen..äntligen:)
I morse har Norge gänget anlänt så det blir väl att umgås med dom i helgen. Ska försöka göra bort provet ikväll när Markus kommit hem så jag slipper ha det liggandes i helgen.
Bara jag orkar hålla mig vaken. Wille har vaknat 03.10 i morse och vägrat somna om. Eller nu sover han sen ca 1 timma tillbaka. Kanske skulle passat på att sova, men måste repetera lite Nk :(
Han har sovit dåligt sista nätterna, månne det är mer tänder på G?
Planen för dagen är som så:
1 Ta mig igenom denna dag utan att somna ;)
2 Luncha Wille, rasta Aina
3 Baka kladdkakan till kvällen
4 Börja med middagen som ikväll består av en Taco tallrik alá Jessica
5 Göra provet
6 Rasta Aina inför kvällen
7 Lägga oss på soffan och bara mysa, se på tv och äta kladdis ;)
På återseende!

Peppar peppar

Skulle egentligen vart barnvakt till Amos nu på morgonen men då ringer C och säger att både hon och F spytt hela natten, så någon barnvakt kommer inte behövas idag. Och tur var väl de..Vill INTE få nå magsjuka. Har inte haft de på sisådär 10-15år så behöver definitivt inte få det nu heller.
Lär väl få det för eller senare nu när man är småbarns mamma, men går det att dra ut på de så gärna för mig.
Får se vad jag och Wille ska hitta på idag? Lilleman sover nu äntligen. Han vaknade kl 06.00 imorse, och har tjurat och vart övertrött nu i över 1 timma.
Kylskåpet gapar tomt så vi kanske skulle åka och handla lite?
Sitter även och funderar på om jag ska träna idag eller inte? Har jordens stelaste vader efter tisdagens träning så det hade vart skönt att köra igenom dom igen så det släpper. Men då är frågan vart man ska göra av Wille :)
Markus ska träna ikväll så jag kanske får ta det imorn istället så får han vara hemma med Wille då.
Det löser sig på ett eller annat sätt..
Någon som har koll på vart man kan köpa en svart, knälång tubliknande klänning?
Vi ska ju på bröllop i sommar och jag försöker hitta en klänning att ha på mig då.
Som det ser ut nu måste jag sy en egen, eller jaa.. J lär väl får göra det mesta jobbet men jaa..
Hatar att hitta klänningar..det finns aldrig någon som är lång nog för mig :(
Beställde en från Hm, den kom igår..jag testade..och den slutade just under rumpan..så den åker tillbak till Hm.
Hmm. nä nu ska jag göra mitt närvaro prov så det är bort gjort..
På återseende!

Inte helt genomtänkt

En inte allt för genomtänkt promenad är nu avklarad.
För er som är bekanta med Gammelstad kan jag meddela att färden gick till Mariebergskolan, vek sedan ner mot Övägen och hämnade mitt emot Lilla tomholmen. Det var plogat hela vägen ner till grillstaden så vi gick ner dit och busa lite. När jag sedan sneglar ut över isen ser jag ett brett och fint skoter spår som såg ut att kunna bära mig,vagnen och Aina. Och till min förvåning gjorde det faktiskt de..i alla fall halvvägs upp mot land. Där vart det ett rejält träningspass.
Kommer inte behöva någon uppvärmning ikväll innan träningen haha :)
Nä, nu ska jag trycka nå föda i trynet och ta tag i Nk:n.
Måste passa på medan lilleman sover :)
M o i & A i n a
P r e m i ä r  i  n y  s o l b r i l l o r n a
M a m m a s  ä l s k l i n g

Min slavdrivare kommer heim!!!!!!

Såå, då var frukosten avklarad som idag bestod av gröt för Wille och en skål keso och kokta hallon för min del.. mmm:)
Idag är dagen D. Ikväll ska vi nämligen börja träna..igen..
Ska bli galet skönt! Har satt som mål att gå upp till minst 60kg till sommaren. Får se om jag lyckas?
Men det borde gå..och speciellt med den väldigt goda nyheten jag fick igår kväll.
Slavdrivaren Liiiiiiza kommer heim om ca 4 veckor. Nedräkningen har börjat! Shit så jag saknar henne! Hon försvann som en virvelvind nån gång  Sept förra året? Får se hur länge hon är hemma.
Nåja, idag är det förutom tärning plugg som står på schemat, bara ca 20-30 sidor kvar att läsa. Så galet ointressant med "jordens uppbyggnad" och olika bergarter...
Igår var vi på stan och jag vart fattig. Köpte massa scrapbooking saker så nu kan jag börja med  Willes album. Måste bara fota några bilder, men det kan inte göras fören till helgen när broder kommer hem med kameran.
Blev även ben till garderoben vi har på toaletten, samt att världens bästaste mormor köpte dessa fina kläder till Wille.
Han fick även ett par nya solglasögon då dom han ärvt av Jonas är lite för stora än.
Ska lägga upp en bild på honom när han har på sig dessa. Så söt! Fast min första reaktion när jag såg honom i dom var " Shiit, han ser ju ut som Stig Helmer Ohlsson!!!" haha
Så mkt mer hade jag väl inte att delge nu. Verkar som att det blir fint väder idag. Kanske att man tar en tur ner på isen och sätter sig på Tomholmen ett tag?
På återseende!

Uppe med tuppen

Shit, Klockan har redan hunnit bli 07.10. Våran morgon började runt 05.00 när Wille vaknade och har sedan legat och lyssnat på hans upplägg. Wille hör inte till dom bebisarna som ligger och jollrar och pratar med "små" bokstäver. Nä han talar med vääääldigt höga toner, Så kl 06.10 gav vi upp. Klev upp runt halv 7 och har nu hunnit med att mata vovven, äta frulle.
Termometern ute visar 7,4 grader. Kan bli skönt ute idag :) Månne man skulle koppla på pulkan på Aina och bege sig ut på isen? Hade behövt in till stan också och införskaffa lite saker till Willes album. Har prov på Fredag, men eftersom att Norge gänget anländer då så tänkte jag försöka göra bort det på Torsdag så man slipper sitta med de där dom är här.
Påsken närmar sig med stormsteg. Undra vart vårt påskpynt tagit vägen? Kan får införskaffa lite nya fjädrar och stuff.
Helgen har vart fullspäckad.
På Lördag hade Markus match, sen var vi och köpte lite mera fiskar, shoppade lite kläder till Wille och införskaffade diverse alkohol haltiga drycker. Senare under kvällen kom Camilla, Fredrik och Amos på besök. Synd bara att Wille hade hunnit somna innan dom kom så Amos fick leka själv. Nåja, detta togs nog igen på Söndagen när vi var på Leos Lekland med Pia,Danne och Meja, Karin, Hoffe och Leo samt Camilla, Fredrik och Amos. Riktigt kul var det. Och som Pia skrev, tror faktiskt dom vuxna hade roligare än barnen haha. Jag hade lätt kunna aktivera mig själv en hel dag där ute haha:) Men Wille fick iallafall åka rutchkana, spela innebandy m.m
Tro mig, det var en mkt trött Wille vi lasta in i bilen runt 12 tiden. Killen fick sova 1 timma innan det var dags för babysim. Vi testade på att dyka och det gick hur bra som helst. Han har fattat vinken när man säger " åh dyk"
Nästa vecka är det avslutning på de, får se vad dom planerat in för den dagen? Hoppas vi blev "godkända" haha ;)
Nä nu ska jag ta och tvätta av en mkt skitig Wille och ätit leverpastej smörgås till frulle.
Någon som är sugen på stan?
Slå en signal isf!
På återseende!

Torsdag

Har vart på en prommis med Aina, borstat henne, damsugit efter henne 3 ggr och även gömt lite go saker så hon fått använda den lilla valnöten :)
Wille somnade precis, skulle kanske ta och krypa ner bredvid honom!? Finns inte så mkt att göra idag.
Ingen är hemma, ingen som är sugen på att hitta på nå. tråk tråk*
Kanske skulle man ta och läsa lite Nk? men vid närmare eftertanke har jag 1 vecka på mig innan de ska vara inne.
Ikväll blir det att handla, käka tacos, sen kanske se film? Hade även vart skönt att åka och sola. Det var jätte länge se sist. Tror vi bodde på Östermalm faktiskt. och det börjar väl vara ett bra tag sedan.
Någon som vill följa?
Allt för tillfället.

På återseende!

Nyvakna

Snacka om att jag och Wille har haft en lugn mys dag idag. Morgonen började kl 7 med frulle och bus. Minns inte riktigt vad klockan var när vi kastade in handduken en sväng igen för att vila lite, men 11 käkade vi i alla fall lunch.
Efter maten klädde vi på oss för att åka till stan fram och tillbaka. Upptäckte nämligen på morgonen att mina nya jeans gått sönder på 4 ställen efter första gången i tvätt maskinen och idag var det sista dagen att byta/lämna igen. Som tur vad fick jag mig ett par nya.
Väl hemma igen busade vi på ännu mer, Wille har vart helt tokig. Skrattat som bara den, pussats, kramats osv, En riktig mys kille.
Vid halv 2 var vi båda helt slut av allt busande så vi gick och la oss på sängen och somnade båda två. Vaknade halv 4 av att Markus ringde.
(Just ja, efter stan var vi till skogen och släppte Aina)
Nu har Wille ätit middag, Markus är på väg hem med skrovmål. Sen blir det väl en prommis med resterande familjemedlemmar, lite plugg sen 21.55 COUGAR TOWN! Denna serier får man bara inte missa.

Imorn är det Onsdag..redan..vilket betyder babysång!

På återseende! :)

Stickhår!

Helt seriöst. Jag gör fan inge annat än att dammsuga nu! Shit så hon fäller alltså. Underullen kan jag köpa, den är lätt att hålla undan när det blir små tussar än här än där, men dessa stickhår! Det tar ju fan aldrig slut :)
Aina är 1 vecka in i löpet och vi har nu borstat henne regelbundet sen 1-1,5 månader tillbaka. Det borde avta snart känner ja. Vill inge annat än att krama om lill gummsan  :)
Trots allt detta är hon guld värd :P
Har precis kommit in från en promenad.
Wille somnade så han ligger ute och sover, Själv sitter jag här och sneglar på Specialfall riskförlossningar på 4:an.
Älskar såna program :) Hade väl egentligen behövt passa på att läsa klart Nk:n nu när lillen sover men jaa..
Gör det snart.. "ja ska bara" ;)
Så, nu har jag avreagerat mig lite.
På återseende!

Vi lever

Konstaterade att det börjar vara några dagar sen sist jag skrev här. Tiden har inte räckt till för att sätta sig och nöta dator sista dagarna. Det har heller inte hänt så mkt intressant.
Aina är hemma igen sen 1 vecka tillbaka, Så nu fördriver jag dagarna med att roa Wille, och dammsuga om vart annat. Donnadonna har ju börjat löpa så hon fäller nå kopiöst! :/ Tur att det snart är över. Hon är i STORT behov av ett bad kan jag meddela er.
Förra veckan vart full bokat? Onsd/Torsd babysång, fre middag hos mor och far, lördag ärenden och sedan hockeyn, söndag babysim sen kalas.
Så vi får se vad denna vecka har att erbjuda. Ons/Torsd ser nog likadan ut som alltid?! :P
Idag är det den 15/3 vilket innebär att jag "börjar skolan" Ska ju läsa upp NkB, och jag har redan tappat motivationen innan jag ens börjat..hur ska detta sluta!? 2 kapitel ska vara lästa denna vecka+nå himla prov på fre?!
Så det är inte säkert det blir så mkt uppdatera här närmsta dagarna.
Nu låter det som att Wille håller på att möblera om köket..
Måste kila och se vad han gör.

På återseende!

Identifikation

Är den någon människa där ute som skulle kunna identifiera denna snygga tapet?
Hittade den på google.se fast utan namn...
Den hade suttit bra i mitt v-rum :P

Kontakt med omvärlden!

Efter några dagar utan Internet och en hel del ringande, installerade, och bytande av diverse "delar" slog Markus upp sina två blå imorse med kommentaren - Jessica, Jag tror jag vet varför inte Internet funkar !?
Han stiger upp, sliter ur en sladd till en sändare vi har för att kunna se tv i sovrummet och vips så fungerar allt som vanligt igen ?!
Varför det helt plötsligt slutat fungera vet vi inte, men huvudsaken är att det funkar nu för 15 Mars börjar jag läsa NkB på distans via nätet så det hade ju gått åt skogen om vi inte fått allt att fungera.
Mkt har hänt sista dagarna men orkar inte gå in på några detaljer.
Fredagen bjöd på en varm och solig dag så Viktor (mammas springer hane) fick göra premiär som drag-hund. Han skötte sig mkt bra, Jobbade lugnt och metodiskt. Vi tog oss ut till Tomholmen och mötte upp bror, Emelie Filip och Junne. Vart var ca 3 timmar ute.Wille fick även pröva på att åka skoter. Det gick jätte bra fram till dess att Jonas stannade, då börja han tvär grina. (Tydligen gjorde hans mor likadant när hon gjorde sin skoter premiär för 23år sedan?? haha ) Kvällen spenderas hemma hos mor och far med lite cider och Let´s dance.
Lördagen spenderade vi också ute. Jag, Wille, Pappa och Markus var på is-raceing i Råneå. Även denna dag var vi ute ca 3 timmar. Pappa sa att hockeyn började 18.30 igår så vi planerade att åka dit efter middagen.
När vi kom hem slängde jag in en lasange i ungen, hoppade i duschen och kom väl ut ca 15.00 när Markus ropar " Jessica! Hockeyn börjar ju för f*n kl 16.00 idag!! Vi måste åka..NU!!"
Vi hade inte ätit middag, jag stod i handduk men sjö blött hår, Markus hade inte duschat, Wille hade inte ätit. Alla talade för att vi INTE skulle hinna till matchen. Men eftersom att vi är så pass effektiva och inpulsiva så gjorde vi det. Anlände ca 15.45.  De ni!!
Wille gjorde som sagt premiär på  Coop Arena igår. Han skötte sig strålande. Första perioden satt han och kommenterade, Andra lekte han och tredje sov han. Han hann även med att charma allt folk runt omkring våra stolar hahah. Så han kommer definitivt få följa med på fler matcher.
Nu hade han ju inte turen att få se en vinst, men det kommer väl de också.

Vi var alla trötta igår kväll, vissa tydligen mer än andra, Wille somna 19.30, jag somnade 20.00 och Markus runt 22.00. Han sover fortfarande för den delen. Ska gå och skaka liv i honom nu.
Wille ska få lunch, sen ska vi åka och göra lite ärenden innan babysimmen.
Allt för denna gång.
På återseende!

Premiärer Premiärer

Tv kväll ikväll med massa säsongs premiärer på kanal 5.
20.00 Dating in the dark
21.00 Desperate housewives
21.55 Cougar Town
22.25 Cougar Town
22.55 CSI

Ja, vad kan man säga? Är man serie nörd så är man haha :)
Idag har Aina åkt till en ny familj på prov. Känns galet jobbigt...Näsan i klass med när jag var tvungen att ta bort min lilla Nova. Inte alls kul, Men det känns ändå bra med nya familjen. Pratade precis med dom och allt hade gått jätte bra hittills. Inga katter hade förlorat något liv. Inte för att jag trodde det skulle vara något problem, men man vet ju aldrig. Hon är ju van katter, kanske då inte att bo med 3 st, men ja..Det blir nog bra.
För att fördriva dagen och hålla tankarna på annat håll än saknad så har jag vart med mamma på Storheden en sväng.
Som vanligt fick Wille sig lite nytt.
Detta är dagens inköp:
Skal/vindjacka i grön samt en ny mössa.
samt ett par snickarbyxor och vanliga tunna byxor.
Köpte även en ny tröja till mig men bild på den ids jag inte lägga upp :)
Nä, nu ska jag ta och krama min lilla morsgris.
Babysång imorn ÄVEN om det är snöstorm och driv is. Inget stoppar Jessica och Wille!:P

Räcker de inte snart??

Lill skrutten springer omkring i sin lära-gå-stol och busar, en annan sitter här och funderar vad denna dag/vecka har att erbjuda. 
Vet att detta kommer bli en jobbig vecka mentalt, så jag vill försöka hitta saker att göra hela tiden så att inte tankarna blir för många.
Hade tänkt ta en långpromenad, men snön bara vräker ner och motivationen till detta är INTE stor. Är så kräkless på snön att ni anar inte. Räcker det inte snart?? Har inte ens dragit upp persiennerna här hemma enbart för att slippa se skiten, så less är jag.
Trots detta måste ju Aina ut en sväng, men that´s it! Får försöka hitta på nå inomhus aktiviteter för oss istället.
Lite besök hade ju vart trevligt? Någon som känner sig manad?? ;P
Igår kväll såg vi nya Beck filmen, Beck- i stormens öga. Den skilde sig nog en hel del från dom "vanliga" filmerna, men tyckte ändå att den var bra. 
Frossade även lite chips till denna, och efteråt kände jag bara Nä usch, nu får det vara nog med godis,chips,kakor osv. Ska försöka hålla mig till sommaren och inte äta nå slisk fram tills dess, Men jag vet att så bra karaktär har jag inte så detta kommer aldrig att funka.
Jag har nog blivit en "sockerholic" haha Finns de nå som heter så? Om inte så gör det de nu.
Men å andra sidan så sa Josefin från Vakna med the Voice imorse att socker gör en smart? Borde ju vara självaste Einstain vid det här laget men så är det inte så jag vet inte riktigt om jag tror på den teorin.
Tjaa..
Som sagt, inomhus aktiviteter idag om det inte slutar snöa. Nära och kära är hjärtligt välkomna att joina oss :)
Ska krypa ner på golvet med lilleman nu.
På återseende!
Min ängel
och våra nya familje medlemmar..

RSS 2.0