Har ju haft mina misstankar

men nu börjar jag känna mig ganska säker. Det är Willes tänder som jävlas med mig just nu haha!
Hittade detta på www.google.se, och Wille har väl 5/6 symtom.
6 Tecken på tandsprickning

1. Behov av att gnaga. Trycket från en växande tand kan lätta lite om bebisen gnager på något. Instinkten att tugga på något kan bero på att det händer saker i tandköttet.


2. Svullet tandkött. Innan en ny tand visar sig kan tandköttet bli rödare och svullet där tanden kommer. Ibland kan man till och med se den växande tanden under tandköttet.


3. Ökat dreglande. Det är vanligt att barn dreglar mycket när det håller på att få tänder. Dreglande förekommer dock hos alla bebisar så det är omöjligt att veta om det är en ny tand på gång eller inte.


4. Gnällighet, särskilt på kvällen.Tanden växer fram stegvis och ofta händer det mer under kvällar och nätter, vilket kan göra barnet extra irritabelt.


5. Barnet drar sig i öronen. Det kan vara ett tecken på en öroninflammation, men också ett tecken på att en tand håller på att växa ut. Smärtan från den växande tanden kan överföras till örongången.


6. Förändrade matvanor. Barn som har börjat med smakportioner kan plötsligt vilja amma eller dricka ersättning igen. Det kan bero på att skeden irriterar deras ömma tandkött. Andra kan göra tvärtom och föredra fast föda eftersom trycket som uppstår när barnet tuggar känns skönt.


Nu ska vi svira om från pyamasar till ytterkläder, sen ta en lång prommis  i dessa -0,6 grader. Aina är fortfarande trött efter gårdagens lydnadsträning, men har man bara en leksak så hittar hon ork till vad som helst ;)
På återseende!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0